Skip to content

A napelemek 11 előnye

A napelemes rendszerek kétségkívül nagy népszerűségnek örvendenek a megújuló energiaforrások terén. Ennek természetesen számos oka van, ezek közül mi most összegyűjtöttük a napelemek 11 előnyét, hogy akik esetleg még bizonytalanok, vagy fenntartásokkal viseltetnek a modern megoldások iránt, végképp meggyőzettessenek.

1. Bevételi forrás

Rengetegen vannak, akik a napelemes rendszerekben bevételi forrást látnak. Erre az jogosítja fel őket, hogy a hálózatra visszatápláló napelemes rendszerek segítségével immáron adott a lehetőség, hogy a megtermelt, de fel nem használt energiákat a helyi szolgáltatók felé értékesíthessük. 2023 december 31-ig saját forrásból megvalósított napelemes rendszerek szaldós elszámolást választhatják.

2. Független energiaforrás

Sokan joggal tartanak a különböző negatív gazdasági hatásoktól, amik az energiaárakat is érinthetik. Napelem használatával az aktuális energia ár változásaitól azonban már nem kell tartanunk. Mivel az elektromos energia szükségletünket megtermeli a napelem rendszerünk, ezáltal függetlenedhetünk a gazdasági eseményektől és a szolgáltatóktól.

3. Bárhová telepíthetőek

A napelemes rendszerek igen nagy előnye hogy gyakorlatilag bárhol kiépíthetők, bárhol rendelkezhetünk saját napelem rendszerrel. Ezáltal oda is fényt vihet, ahol eddig sötétség honolt, például egy messzi, elkülönült tanya életét is felvillanyozhatja egy-egy szigetüzemű napelemes rendszer. 

4. Korlátlan energiaforrás

A napelemek segítségével bármely nap termelhetünk energiát, hiszen még a felhős időben és a téli időszakban is termelhet bizonyos mennyiségű elektromos energiát háztartásunk, vagy telephelyünk számára. A napenergia ráadásul sohasem fogy el, nem csökken a hatékonysága és nem lesz drágább a nap energiájának hasznosítása sem.

5. Környezetbarát

Jelenleg a napelemek az elérhető leginkább környezetbarát megoldás kínálják arra, hogy fedezzük mindennapi elektromos energia szükségletünket. Ezt erősíti, hogy az energiatermelés során nincs káros anyag kibocsátás sem, tehát tiszta energiából fedezhetjük az energia szükségleteinket.

6. Gyors telepítés

Egy-egy napelemes rendszer telepítése alig vesz igénybe pár napot, így a tervek és a szükséges alkotóelemek birtokában rendkívül gyorsan telepíthető is a teljes rendszer. Ez azt jelenti, hogy egy épület energiahatékonysága is villámgyorsan fejleszthető általuk.

7. Egyszeri befektetés

A napelemes rendszerek esetén a beüzemelésig kell csupán bekerülési költségekkel számolni, hiszen az üzembehelyezést követően már csak minimális karbantartás szükséges és a rendszer élettartama is legalább 20-30 évben mérhető.

8. Alacsony fenntartási költségek

Onnantól, hogy üzembehelyezésre került a rendszer, mindössze arra érdemes figyelni, hogy az időszakos karbantartásokat elvégeztessük, ezek összege azonban elhanyagolható, mégis nagy mértékben hozzájárulhatnak a maximális teljesítőképességhez és élettartamhoz

9. Széles telepítési lehetőségek

Amellett, hogy a napelemes rendszerek új és régi építésű házakra is telepíthetők a több fajta telepítési lehetőség is színesíti a választható opciók tárházát. A klasszikus tetőre szerelt tartószerkezetek mellett lehetőségünk van földre szerelt, vagy már Nap követő rendszerek kiépítésére is.

10. Energiatudatosság erősítő

A napenergiákat hasznosító ingatanok esetén elmondható, hogy a kiépített rendszer erősíti az energiatudatosságot is, hiszen a gazdaságtalan fogyasztók kizárásával az energiafelhasználás is racionalizálható.

11. Ellenálló rendszer

Végül, de nem utolsó sorban érdemes megemlíteni, hogy a hosszú élettartam egyik alappillére, hogy a napelemes rendszerek rendkívül ellenállóak az időjárás elemeinek. Maguk a panelek, és tartószerkezetek is minden esetben úgy kerülnek gyártásra és kialakításra, hogy a szélsőséges időjárásnak is ellenállhassanak.

Összegezve

A napelemes rendszereknek tehát számos előnyük van, melyek között pénzügyi, környezetvédelmi okok is megtalálhatók. Emiatt nem véletlen, hogy Magyarországon is egyre több helyütt találkozhatunk napelemes rendszerekkel.

KÉRJEN AJÁNLATOT MÁR MOST!