Skip to content

NAPELEMES RENDSZER RÉSZLETRE 0% THM

 

Megújult, kedvező feltételek! Családi házak, társasházak energetikai korszerűsítésére és a megújuló energiaforrások alkalmazására 0% kamatozású hitelprogram vehető igénybe!
Számíthat ránk és 15 éves tapasztalatunkra, legyen szó napelemről, napkollektorról, hőszivattyúról vagy pellet fűtésről!

 

Megújult, kedvező feltételek! Lakóépületek energetikai korszerűsítése kamatmentes hitelből

0% kamatozású lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásnak növelését célzó hitelt magánszemélyek, társasházak, és lakásszövetkezetek igényelhetik, minimum 10%-os saját forrással, többek között fűtési rendszerek korszerűsítésére, szigetelésre, nyílászárók cseréjére, valamint megújuló energiaforrások, vagyis napelemek, napkollektorok, hőszivattyúk, vagy korszerű faelgázosító berendezések beépítésére.

visszatérítendő hitelösszeg minimuma 500.000 Ft, maximuma magánszemélyek esetén 10 milliótársasházak és lakásszövetkezetek esetén pedig lakásonként 7 millió forint.

A hitel futamideje maximum 20 év lehet.

Milyen tevékenységekre igényelhető a hitel

Energiahatékonyság javításra vonatkozó tevékenységek esetén

 • fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nem nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek hőszigetelése (önállóan támogatható tevékenység)
 • fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek (ajtó és ablak) cseréje / energiamegtakarítást eredményező korszerűsítése (önállóan támogatható tevékenység)
 • az épületek nyári hővédelmének javítása, árnyékoló vagy árnyékvető szerkezetek beépítése (kizárólag másik, önállóan támogatható tevékenységgel együtt támogatható)
 • fűtési és/vagy használatimelegvíz-rendszerek korszerűsítése
 • hővisszanyerő berendezés korszerűsítése (önállóan támogatható tevékenység)
 • meglévő bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása (kizárólag másik, önállóan támogatható tevékenységgel együtt támogatható)

Megújuló energiafelhasználásra vonatkozó tevékenységek esetén

 • napkollektoros rendszer telepítése a fejlesztésben érintett épület használatimelegvíz-igényének részbeni, vagy teljes kielégítése céljából, és/vagy fűtésrásegítésre (önállóan támogatható tevékenység)
 • brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése a fejlesztésben érintett épület fűtési és használatimelegvíz-igényének részbeni vagy teljes kielégítése céljából (önállóan támogatható tevékenység)
 • napelemes rendszer telepítése hálózati, vagy autonóm (hálózatra nem kapcsolódó) villamosenergia-termelés céljából, kizárólag a fejlesztésben érintett épület villamosenergia-ellátásához (önállóan támogatható tevékenység)
 • földhő-víz, víz-víz, levegő-víz hőszivattyú rendszerek alkalmazása fűtésre és/vagy hűtésre és/vagy használati melegvíz-termelésre és/vagy fűtésrásegítésre (önállóan támogatható tevékenység)

Információk a pályázatról

VEKOP-5.2.1-17 Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásnak növelését célzó hitel

  Közép-Magyarország régióban megvalósuló projektek támogathatóak

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy az MFB hivatalos közleménye szerint 2019. október 17. 16:00 órától szüneteltetésre kerül a pályázat és nem adható be újabb kérelem.

Keretösszeg: 9,41 milliárd forint (a társasházak és a lakásszövetkezetek részére nyújtott kölcsönök összesen nem haladhatják meg a hitelprogram keretösszegének 25%-át).

GINOP-8.4.1/A-17 Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásnak növelését célzó hitel

Közép-Magyarország régión kívüli, vidéki régióban megvalósuló projektek támogathatóak.

Keretösszeg: 105,2 milliárd forint (a társasházak és lakásszövetkezetek által igényelt kölcsönök összege nem haladhatja meg a hitelprogram keretösszegének 25%-át).

Kölcsönfelvevők köre: 

 • természetes személy, magánszemély
 • társasház
 • lakásszövetkezet

Kamat: évi fix 0%

Természetes személy, magánszemély esetén a kölcsön összege: minimum 500.000 forint, maximum 10 millió forint

Társasház és lakásszövetkezet esetén a kölcsön összege: társasházi és lakásszövetkezeti lakásonként minimum 500.000 forint, maximum 7 millió forint

Saját forrás: A saját forrás elvárt mértéke a projekt elszámolható költségének minimum 10%-a. A saját forrásba a lakás-előtakarékossági számlán lévő, az állami támogatással és betéti kamattal növelt megtakarítási összeg bizonyos esetekben beszámításra kerülhet. A hitelprogram során felmerülő adminisztrációs tevékenységek költségei, így különösen az ingatlanra vonatkozó tulajdoni lap másolata beszerzésének költsége, az értékbecslés díja, valamint az energetikai tanúsítvány és az ingatlanbiztosítás díja a saját forrás terhére is elszámolhatók.

A kölcsön igénylőjét díjfizetés terheli minden olyan esetben, ahol a díj harmadik félnek, adminisztrációs, ügyintézési céllal fizetendő – ilyen költség lehet:

 • értékbecslői díj
 • közjegyzői díj
 • energetikai tanusítvány díja
 • földhivatal eljárási díj
 • illetve felszámítható a követelésbehajtás díja is (későbbi fázisban)

Nem kerül felszámításra: 

 • kezelési költség
 • rendelkezésre tartási jutalék
 • előtörlesztési díj
 • szerződésmódosítás díja

A kölcsön futamideje: A kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 20 év

Rendelkezésre tartási idő: A kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 18 hónap

Támogatható tevékenységek köre: A támogatható tevékenységek körére vonatkozóan mind a természetes személy, magánszemély, mind pedig a társasház és lakásszövetkezet kölcsönfelvevő esetében részletes leírást tartalmaz a termékleírás az energiahatékonyság javítására és a megújuló energia felhasználására vonatkozó tevékenységek körét illetően is.

Pályázat benyújtási határidő: 2017. április 24 – 2022. december 31. között.

Mekkora napelemes rendszere van szüksége?​